casa a lluena, 2015

Programa: Vivenda unifamiliar

Autors: Joan Espinàs, Lluís Avellan

Localització: Camallera, Girona

Client: Particular

Data: 2014-2015

Superfície: 300 m2

Col·laboradors: Francesc Guillén, arquitecte tècnic, Xevi Prat, arquitecte

Constructor: Construccions Valldevià S.L.

La vivenda està situada en un recinte de grans dimensions, en una zona pròxima al nucli urbà de Camallera, El terreny té un lleuger pendent i gaudeix d’excel·lents vistes a la plana de l’Empordà.

L’edifici està format per dos volums principals, un per a les activitats de dia (Estar i Menjador) i l’altre per les habitacions que es distribueixen tant en planta baixa com en un petit altell on s’ubica l’habitació principal. Entre tots dos volums un espai de transició permet organitzar l’accés a la vivenda i les circulacions, tant horitzontals en planta baixa com la comunicació vertical amb l’altell i soterrani, on s’ubica el garatge i el celler.

Els volums principals, per imposició normativa, es resolen amb materials tradicionals (parets de pedra i cobertes inclinades de teula), mentre que el cos central es resol de forma més contemporània, cobertes planes de formigó i tancaments de vidre i fusta.

El resultat és una reiterpretación de la masia tradicional, utilitzant els materials habituals d’aquestes construccions però disposats en noves volumetries i fent un especial èmfasi en els espais de transició interior-exterior, com són els diferents porxos que es situen entorn la vivenda i l’espai central, pensat com a hivernacle a l’hivern i com a porxo exterior a l’estiu.