reforma d’habitatge a cervelló, 2014

Programa: Reforma d’habitatge

Autors: Lluís Avellan, Joan Espinàs

Localització: Cervelló

Client: Particular

Data: 2014

Superfície: 165 m2

Es tracta d’una vivenda unifamiliar ubicada en una parcel·la de 900 m2 fora del nucli urbà.

El projecte va consistir en obrir la casa al jardí; millorar la relació interiorexterior i les condicions d’ús i habitabilitat mitjançant la modificació de la distribució i renovació dels acabats i instal·lacions existents.

Es va crear un nucli central; pastilla de serveis (safareig i bany), emmagatzematge i llar de foc que divideix clarament l’habitatge a la zona privada i la social, que es fa servir per anar creant diferents espais i funcions unint les diferents estances de l’habitatge.

La connexió amb l’exterior es va solucionar mitjançant la formació d’oberturesaccessos en tres de les quatre façanes buscant un espai continu i fluid. Es crea un continu seqüencial interior -exterior que va des de la piscina a la zona d’aparcament de cotxes.