rehabilitació de masia a l’estany, 2008

Programa: Rehabilitació de Masia

Autors: Josep Maria Linares, Lluís Avellan

Localització: L’Estany

Client: Particular

Data: 2008

Superfície: 118 m2

Constructor: Construccions J.Farras, S.L.

Rehabilitació de la Maçoneria del Molí Gran de l’Estany.

La casa, construïda al costat de l’antic molí del poble està ubicada dins d’un entorn privilegiat, envoltat de vegetació típica de la comarca del Bages.
El projecte partia de dos eixos: obrir la casa al jardí; i ordenar la distribució interior respectant el volum original mitjançant l’ús dels materials originals (pedra i fusta).

Es va projectar de fora cap a dins. A través del jardí es va redistribuir tota la casa, recuperant i creant noves obertures a l’exterior, superant els diferents desnivells interiors mitjançant l’anivellament de la planta baixa i dividint la distribució en dues zones: habitacions orientades al jardí posterior i la resta (sala, menjador i cuina) orientat al jardí principal.

Es van crear dos accessos. Accés per a cotxes aprofitant un camí lateral de grava en el jardí a través de l’altell (vestíbul i estudi) i pel jardí.